Nieuw: Beard Guitars!

We zijn ontzettend verheugd om te mogen delen dat wij nu dealer zijn van Beard Guitars! Boutique resonators die traditioneel vakmanschap combineren met baanbrekende innovaties!
2 augustus 2024 in
Nieuw: Beard Guitars!
Lars Den Ouden
| Nog geen reacties

Beard Guitars is een naam die synoniem staat voor innovatie in de wereld van resonator gitaren. Het verhaal van Beard Guitars begon toen oprichter Paul Beard op 18-jarige leeftijd gefascineerd raakte door resonator gitaren en begon met het repareren van snaarinstrumenten. Met diploma's in Luchtvaartmechanica en Werktuigbouwkunde, en met steun van familie en vrienden, lanceerde hij zijn muzikale carrière als leraar, snaarinstrumenttechnicus en performer.

Als muzikant was Paul vaak teleurgesteld over de kwaliteit van de beschikbare resonator gitaren. Dit inspireerde hem om zijn vaardigheden te richten op het ontwerpen en bouwen van de volgende generatie instrumenten. De eerste Beard resonator gitaar werd in 1985 geleverd aan een klant. Sindsdien heeft Paul hard gewerkt om de hoogste kwaliteit instrumenten te maken die profiteren van nieuwe technologieën en technieken, terwijl hij de traditie van de Dopyera-familie eer aan doet. Zo worden alle Beard gitaren tegenwoordig met de hand vervaardigd in Hagerstown, Maryland!


Beard Legacy E Curly Maple

Het verhaal van Beard Guitars begon in 1985 met de lancering van de Legacy Series, een serie gitaren die de kern en reputatie van Beard Guitars vormden. We hebben dan ook fantastisch nieuws: wij mogen nu de Beard Legacy E Curly Maple tentoonstellen!

Deze gitaar vertegenwoordigt een eigentijdse benadering van het open body squareneck ontwerp. Met zijn gebogen achterkant, strategisch geplaatste klankstempels en een stevigere body biedt de Legacy E een rijke en resonante klank die uitermate veelzijdig is. Wat deze gitaar bijzonder maakt, is de Curly Maple uitvoering. Niet alleen voegt dit een visueel verbluffend element toe, maar het draagt ook bij aan de heldere en gebalanceerde klank die Beard Guitars zo geweldig maken!

Bekijk dit model hier!

Legacy Models

A-Body

De A-Body is Beard's versie van een mini jumbo. Met een 14-frets roundneck, een gebogen achterkant, bass reflex baffle en zijn unieke Odyssey klankgat, biedt deze gitaar een diepe, volle klank die zowel krachtig als gebalanceerd is!

R-Body

Deze recreatie van de klassieke vorm uit de jaren 1930 biedt veelzijdigheid door twee verschillende interne ontwerpen: soundwell en open-body constructie. De R-Body modellen zijn ideaal voor muzikanten die een authentieke, vintage klank zoeken gecombineerd met moderne speelbaarheid!

E-Body

Dit eigentijdse open body squareneck ontwerp heeft een gebogen achterkant, klankstempels en een iets dikkere body dan de R-Body modellen. Deze gitaar biedt een rijke, resonante klank die perfect is voor verschillende speelstijlen. 

Signature Models

Beard Guitars staat ook bekend om hun signature modellen, met name de Jerry Douglas lijn. Een van de meest populaire modellen is de Jerry Douglas BlackBeard. Jerry Douglas, DE legendarische resonator gitarist, heeft samen met Paul Beard gewerkt om instrumenten te creëren die zijn unieke speelstijl en klank weerspiegelen. Dit model, een slankere versie van de originele, combineert een all-body mahonie constructie met een doorschijnende afwerking. Het resultaat is een warm klinkend instrument zonder al te veel franje!

Hiernaast zie je een klein tipje van de sluier, we zijn namelijk al verheugd om te kunnen delen dat wij volgende week ook de BlackBeard tentoon mogen stellen!

Vesper Cone & Spider

Paul Beard heeft jarenlang de impact van oxidatie op de klank en levensduur van de conus, het hart van de resonator gitaar, bestudeerd. Conussen van aluminium worden na verloop van tijd aangetast door oxidatie, wat resulteert in een ruwe en gepitte oppervlakte die de tonale kwaliteiten van het resonatorsysteem ernstig beïnvloedt.

Daarom lanceert Paul de volgende innovatie: Door een microdunne keramische polymeerlaag aan te brengen op het aluminium oppervlak, kan dit de conus beschermen tegen oxidatie. Deze innovatieve benadering verlengt niet alleen de levensduur van de conus, maar verbetert ook de geluidskwaliteiten aanzienlijk. De nieuwe conus biedt een verbeterde sustain en een meer uitgesproken hoog bereik, waardoor de klank van de resonator gitaar naar een hoger niveau wordt getild!

Cone's

De Legend Cone is een geavanceerde resonatorconus ontwikkeld door Paul Beard. Na jaren van experimenteren en leren van een expert die alle Dobro-conussen draaide van de jaren 60 tot 90, heeft Beard een nieuwe conusvorm ontworpen. Deze conus wordt drie keer gedraaid, wat zorgt voor een verbeterde sustain en een betere respons. 

De Biscuit 9.5 is ontworpen om de klassieke bluesklank te verbeteren. Vroegere versies van deze conus hadden spiralen op het oppervlak om de sterkte te vergroten, maar dit beïnvloedde de klank negatief. Deze nieuwe versie gebruikt een hoogwaardig aluminiumlegering die het mogelijk maakt om de conus zonder deze spiralen te draaien. Dit maakt de conus sterker en zorgt voor een betere sustain en een r esponsievere klank!

We zijn enorm vereerd om Beard Guitars aan ons assortiment toe te mogen voegen. Alle Beard gitaren worden met de hand vervaardigd in Hagerstown, Maryland, en staan dan ook echt bekend om hun uitstekende vakmanschap en hun innovatieve kijk op resonators! De koffie staat klaar, en we kijken ernaar uit u te verwelkomen en samen Beard Guitars te ontdekken!


in News
Aanmelden om een reactie achter te laten