Top 5 OM Guitars in our store, Which One Is Your Favorite? Martin |Eastman |Collings |Atkin |Santa Cruz

Door het overweldigende succes van de dreadnought is het Orchestra Model (OM) jarenlang naar de achtergrond verdwenen. Maar dankzij artiesten als Eric Clapton en John Mayer is het model afgestoft en maakt het een sterke comeback.
15 oktober 2024 in
Thijmen van der Hoeve
| Nog geen reacties

Een OM (Orchestra Model) biedt de perfecte balans tussen een dreadnought en een parlor. Het is ideaal voor akkoorden, fantastisch voor fingerpicking, en een droom voor bluesliefhebbers, allemaal verpakt in een handzamer formaat. In vergelijking met een robuuste dreadnought biedt een OM net wat meer finesse en verfijning. Met zoveel verschillende varianten—zoals een langere of kortere hals, meer of minder ruimte tussen de snaren, en talloze combinaties van unieke houtsoorten—vind je bijna altijd een OM die bij je past. Om deze heropleving te vieren, hebben Milo & Maico vrijwel elke OM-gitaar uit onze collectie bespeeld en hun top 5 favoriete modellen geselecteerd. Bekijk hun keuzes zodat je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van jouw volgende OM-gitaar!


Eastman E20OM TC IRW-AD Thermo Cured

Eastman wordt zeer gewaardeerd onder gitaristen met een krapper budget. Eastman zorgt ervoor dat de met de hand vervaardigde instrumenten altijd van zeer hoge kwaliteit zijn.

Bekijk hier!


Atkin Essential OM Natural Aged

Deze OM is onderdeel van de Essential Series van Atkin. De gitaren uit deze serie beschikken alle over een Baked Sitka sparren bovenblad, een mahonie klankkast en een toets en brug van ebbenhout.

Bekijk hier!


Santa Cruz OM Pre War

Herbeleef de essentie van de jaren 1920 met de Santa Cruz OM Pre War, een eerbetoon aan het oorspronkelijke Orchestra Model dat destijds werd geprezen om zijn krachtige geluid en uitstekende projectie.

Bekijk hier!


Martin OM28 Reimagined

De Martin OM-28 Orchestra Model met Sitka sparren bovenblad, Indisch Palissander klankkast en een aantrekkelijke compacte body is in de wieg gelegd voor jazz clubs en blues shows met een zeer veelzijdige sound!

Bekijk hier!


Collings OM3 42 Style Jet Black Custom

De gitaren van Collings onderscheiden zich door buitengewoon vakmanschap en het gebruik van de beste materialen. De OM is daarbij een van de meest geliefde modellen, en dit is niet zonder reden!

Bekijk hier!

Top 5 OM Guitars, Which One Is Your Favorite? Martin |Eastman |Collings |Atkin |Santa Cruz

Bekijk hier de volledige video waarin Milo & Maico dieper ingaan op elke gitaar en uitleggen waarom deze tot hun top 5 OM-gitaren uit onze winkel behoort.
Aanmelden om een reactie achter te laten