Genuine Vintage Fender 1964 Stratocaster vs Custom Shop Replica | Is Vintage Worth It?

We krijgen niet elke dag de kans om een echte Fender Stratocaster uit 1964 te bespelen. Daarom grepen we meteen de kans toen deze Stratocaster binnenkwam! Zo kunnen we eindelijk de eeuwenoude vraag beantwoorden: is vintage écht beter dan een Custom Shop replica?
8 oktober 2024 in
Thijmen van der Hoeve
| Nog geen reacties

De trouwe kijkers van onze New Arrivals hebben deze vintage Fender Stratocaster uit 1964 al eerder voorbij zien komen. Op het eerste gezicht vallen meteen de vier schroefgaten op achter de brug, hoogstwaarschijnlijk van een synthesizer-pickup, en de gitaar is ook voorzien van een stereo-jack. Ondanks deze aanpassingen behoudt deze Stratocaster nog steeds de magie van een vintage model! Daarom nemen Maico & Milo dit stukje geschiedenis onder de loep en zetten het tegenover een Fender '60s Stratocaster uit de Custom Shop. De vraag is: is vintage écht beter dan de hedendaagse Custom Shop replica’s?

Fender Stratocaster Sunburst 1964

Deze Stratocaster is nog voorzien van de originele sunburst met een heldere rode kleur die typerend is voor de vroege jaren '60, en waarbij ook de gele undercoat goed zichtbaar is. De originele mintgroene slagplaat biedt plek aan de drie single coils, waarbij de hals- en brugpickup onaangeroerd zijn, en de middelste pickup herwonden is door de Zweedse pickupgoeroe Johan Lundgren van Lundgren Pickups. Achter de brug zijn vier schroefgaten te vinden van een processor van zeer waarschijnlijk een synthesizer-pickup, en de gitaar is hierbij ook voorzien van een stereo-jack.

Bekijk de '64 Fender Stratocaster Hier!

Fender Custom Shop 61 Stratocaster 3 Color Sunburst Heavy Relic

Deze Custom Shop '61 Strat heeft een betoverende Super Heavy Relic finish. Zijn versleten esthetiek brengt een onbeschrijfbare speelervaring met zich mee, alsof deze Strat al ontelbare podia heeft beleefd. Deze Strat is een waar meesterwerk dat de essentie van 1961 vastlegt, met een rebelse twist die alleen de Fender Custom Shop kan bieden!


Zijn Elsen body voegt diepte en resonantie toe, met een donkere, rijke kleur die doet denken aan een vintage klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. De quartersawn esdoornhouten hals heeft een stevig "C"-profiel voor een comfortabele en inspirerende speelervaring, terwijl Pallisander toets weer meedraagt aan zijn diepe rijke kleur. 

Bekijk de Custom Shop Fender Stratocaster Hier!

Genuine Vintage Fender 1964 Stratocaster vs Custom Shop Replica | Is Vintage Worth It?

Bekijk de verschillen tussen twee geweldige gitaren uit totaal verschillende tijdperken. Maico & Milo duiken in de unieke eigenschappen van een vintage Fender Stratocaster uit 1964 en een Fender '60s Stratocaster uit de Custom Shop. Is de "magie" van een vintage instrument het echt waard, of biedt een moderne replica dezelfde betovering? Ontdek het in onze nieuwste video!
Aanmelden om een reactie achter te laten