Powers Electric & Eastman D'Ambrosio: Twee Nieuwe Offset Modellen uit de USA

Wij vergelijken de twee nieuwe, eigenzinnige, en vette gitaren van Eastman en Powers Electric.
23 juli 2024 in
Jurgen Bakker
| Nog geen reacties

Vanuit de Verenigde Staten hebben wij twee nieuwe offset, elektrische gitaarmodellen binnengekregen. De eerste komt uit San Diego en is het resultaat van Andy Powers', de CEO van Taylor Guitars, liefde voor gitaren en surfen! De andere is een gloednieuw model en een samenwerking tussen Eastman Guitars en gitaarbouwer Otto D'Ambrosio. Twee offset modellen met een eigenzinnige uitstraling, unieke kenmerken en een eigen sound. Genoeg reden om deze twee gitaren eens naast elkaar te zetten!

Powers Electric A Type

De meeste mensen zullen Andy Powers vooral kennen van zijn rol bij Taylor Guitars. Maar wat Taylor-fans misschien niet weten, is hoe sterk Andy's passie geworteld is in de wereld van de elektrische gitaren.

Voor Powers Electric koos Andy ervoor om zijn eigen weg te volgen, waarbij hij inspiratie haalde uit zijn andere grote passies: auto's en surfen. Uit die combinatie is de eerste Powers Electric gitaar ontstaan: de A-Type.

De door Andy zelf ontworpen CamTail en de stalen brug met ebben zadel worden vergezeld door twee PF42 single coil pickups met een stevige, heldere sound.

Eastman D'Ambrosio

De Eastman D’Ambrosio-serie, ontworpen en gebouwd in Californië, is een eerbetoon aan de blijvende Golden State-traditie van innovatie tot het uiterste.

In het hart van het ontwerp van de D'Ambrosio-serie ligt een prachtige innovatie: de FullerTone-hals. De FullerTone-hals zorgt voor een ongekend drie keer groter hals-bodycontact voor ongehinderde resonantieoverdracht.

Voor optimale warmte en articulatie heeft Eastman de gerespecteerde boetiekpickup-maker Jason Lollar bereid gevonden om custom sets pickups met de hand om te winden.

De D'Ambrosio Offset 63 & Powers Electric A-Type Vergelijking

Eenmaal in onze winkel in Dedemsvaart aangekomen, hebben we de D'Ambrosio Offset 63 en Powers Electric A Type Copper Metallic naast elkaar gezet en de overeenkomsten en verschillen met elkaar vergeleken. Benieuwd naar hoe deze gitaren klinken? Bekijk dan snel de video hieronder!

Bekijk de gitaren hier!

Aanmelden om een reactie achter te laten