Furch Gitaren | Weekly Highlight

Is ’t nou ‘Furtsj’, ‘Foerk’ of ‘Foerg’? Hoe je het ook uitspreekt: het zijn fantastiesje gitaren!
30 juli 2020 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

De meeste klanten hier vragen naar een ‘Furg’, maar in Tsjechië zelf zeggen ze ‘Foerg’. Beetje verwarrend, maar over de gitaren zelf bestaat geen misverstand: die zijn van de buitencategorie. Kijk maar eens naar YouTuber Paul Davids die de er eentje onder de loep neemt:

En hij is niet de enige die onder de indruk is van deze gitaren. Eén van onze favoriete gitaargekkies Dave Simpson kan er geen genoeg van krijgen en probeert meer dan een half uur lang kreunend de goede woorden te vinden voor de Furch die hij in handen heeft.

Deze twee voorbeelden laten mooi zien wat Furch in huis heeft, namelijk: geweldige gitaren maken voor ieder budget. Dave Simpson heeft een gitaar uit de ‘Blue’ serie van Furch en dat zijn de meer betaalbare modellen. Gemaakt van massief hout, keuze uit mooie houtsoorten, zoals ceder, palissander, walnoot en sinds kort zelfs ook uit modellen van volledig mahonie. Stuk voor stuk subliem afgewerkt en dat alles voor een prijs waar veel andere makers het dubbele voor rekenen.

Na de ‘Blue’ serie volgen de ‘Yellow’ en ‘Orange’ modellen met de ‘Red’ Masters Choice series als de top of the range, duidelijk te herkennen aan meer exclusieve houtselectie, hoogwaardigere afwerking met meer ‘bling’ en er zit  een LR Baggs Stage Anthem systeem in!

Door constant goede gitaren te leveren heeft Furch de weg inmiddels weten te vinden naar de Verenigde Staten en heel veel YouTubers en artiesten. Marco Cirillo, Darrell Braun, Per Gesle (Roxette), Adrian Bellue, Al di Meola, Suzanne Vega en nog heel veel anderen hebben een Furch gitaar als hun standaard gereedschap.


Vernieuwend

Bij The Fellowship of Acoustics verkopen we al jaren Furch gitaren en begrijpen we het groeiende succes. Eerst werden de gitaren vaak vergeleken met bekende andere merken, zoals Taylor, maar daarmee doe je Furch tekort, omdat ze inmiddels echt een eigen geluid, look en feel hebben ontwikkeld. Dat is vooral te danken aan slimme vernieuwingen zoals dunne, keiharde lak en een slimme verstevigde metalen ‘hiel’ tussen de hals en de klankkast. Dat maakt de gitaren steviger, resonanter, preciezer af te stellen en duurzamer.

 


Deze techniek zit niet alleen in de duurdere modellen, maar in alle!

Bovendien valt bij Furch op dat ze inmiddels zo’n breed palet aan gitaren bieden dat er voor ieder wat wils bijzit, van een subtiele crossover nylon gitaar tot en met een bluegrass dreadnought kanon en alles wat er tussen zit: Furch biedt het allemaal en stuk voor stuk van uitzonderlijke kwaliteit. De bespeelbaarheid is fantastisch ‘out of the box’ en de klank kunnen we het best omschrijven als ‘puur’, omdat de houtbewerkers uit Brno, steeds precies uit het hout weten te halen wat je er op papier van verwacht, mét net dat beetje extra helderheid. Clean, foutloos, inspirerend en precies, zijn woorden die we vaak lezen in reviews van het merk.

Al die lovende kritieken zijn voor de Tsjechen geen reden om achterover te leunen, want ze blijven steeds verder vernieuwen. Zo maakten ze een superslimme reisgitaar die in een rugzak past en  voegden ze onlangs een unieke extra buik ‘bevel’ toe aan hun gitaren. Je kent misschien de afgeronde bovenkant van onder meer Lowden al voor meer armcomfort?

Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat een gitaar minder in je buik prikt. Voor elektrische gitaren bestaat dit al langer, maar voor akoestische gitaren is dit echt iets nieuws en dat onderstreept het innovatieve vakmanschap van Furch.


Custom shop

 

Heb je naast het enorme aanbod van Furch persoonlijke wensen? Zoals een andere inleg? Of een unieke combinatie van houtsoorten? Een diepere klankkast? Linkshandig? Ook dat kan Furch met hun Rainbow programma. Dat is de custom shop en daar is bijna alles mogelijk. Zo hebben we al meerdere klanten naar hun droomgitaar weten te helpen.

Wil je meer weten over Furch gitaren? Of er gewoon eens een keertje op spelen? We zien je graag in Dedemsvaart. We zijn open!



Aanmelden om een reactie achter te laten