De Powers Electrics zijn hier!

Na een beetje geduld is het eindelijk zover: de door Andy Powers ontworpen Powers Electric gitaren zijn nu ook verkrijgbaar in Europa. En wij zijn trots om te vermelden dat we een van de acht winkels zijn die ze momenteel op voorraad hebben!
14 juni 2024 in
Thijmen van der Hoeve
| Nog geen reacties

De meeste mensen zullen Andy Powers vooral kennen van zijn rol bij Taylor Guitars. In 2014 sloot Andy zich aan bij Taylor Guitars als Master Builder. Sinds hij bij Taylor kwam, heeft Andy zich gericht op het verfijnen van de ontwerpen van Taylor's akoestische gitaren. Dit heeft geleid tot een reeks toonverbeterende innovaties, waaronder zijn V-Class bracing, samen met vele bekroonde modellen. Maar wat Taylor-fans misschien niet weten, is hoe sterk Andy's passie geworteld is in de wereld van de elektrische gitaren.

Naast zijn werkzaamheden bij Taylor Guitars heeft Andy zich gericht op een nieuw solo project: een eigen lijn elektrische gitaren. Aanvankelijk wilde Andy een elektrische gitaar ontwerpen die het karakter en de stijl van Taylor Guitars weerspiegelde. Volgens Taylor-oprichter Kurt Listug beperkte dit echter de potentie die hij in Andy's project zag. Daarom koos Andy ervoor om zijn eigen weg te volgen, waarbij hij inspiratie haalde uit zijn andere grote passies: auto's en surfen. Uit die combinatie is de eerste Powers Electric gitaar ontstaan: de A-Type.


Uniek Body Design

Voor de A-Type heeft Andy een unieke body shape ontworpen. Hier links zie je onze eigen Coen een A-Type spelen bij Andy Powers in San Diego. Volgens Andy moest de body asymmetrisch zijn en toch een visuele balans behouden.


Daarnaast is de A-Type volledig hol van binnen, waardoor de gitaar licht van gewicht is en dat geliefde "luchtige" geluid produceert.

Unieke Staartstukken en Knoppen

De A-Type kent twee unieke varianten. De ene variant heeft een Toploader Hard Tail, die zorgt voor uitstekende sustain en het vervangen van de snaren tot een eitje maakt.


Daarnaast heeft Andy een Camshaft staartstuk (Camtail) ontworpen, waarbij de snaarhellingen zijn gecompenseerd voor spanning en dikte. Dit zorgt ervoor dat de snaren ten opzichte van elkaar in toonhoogte bewegen.


Alle A-Type modellen zijn uitgerust met unieke "SurfBoard Resin" knoppen. Deze knoppen worden gemaakt van lagen surfboardhars, waardoor ze telkens een ander patroon hebben. Hierdoor is elke gitaar uniek.





Pickups

De pickups hebben een nieuw ontwerp dat een moderne magnetische structuur combineert met een klassieke inspiratie. Dit zorgt ervoor dat de snaren natuurlijker trillen en zowel een getrouwe klank als kleurrijke warmte produceren. Andy heeft twee varianten van deze pickup ontworpen: De FF42 legt de nadruk op helderheid en warmte , en De PF42 biedt een stevige, heldere respons.


Graphite Metallic

Dit model is uitgerust met de PF42 pickups, die een stevig en helder geluid produceren. Daarnaast beschikt het over het CamTail staartstuk en een sprankelende Graphite Metallic finish.

Bekijk dit model hier!

Blue Lagoon 

De inspiratie voor deze kleur komt uit de surf-wereld van San Diego. Dit model bevat de PF42 pickups en is uitgerust met het CamTail staartstuk. De resin knoppen geven deze gitaar een echte surf feeling!


Sweet Tea Orange

Sweet Tea orange haalt inspiratie uit de oude Roadster auto's waar Andy Powers verliefd op is. Dit model is uitgerust met de FF42 pickups die de nadruk legt op een helder en warm geluid.

Bekijk dit model hier!

Aanmelden om een reactie achter te laten