De Guild D-55!

De meest verwachte terugkeer van een Guild akoestische gitaar tot nu toe, de Guild D-55 uit 2017 is terug en beter dan ooit.
23 december 2017 in
MAD97, Maarten Dispa
| Nog geen reacties

Toen het voor het eerst werd geïntroduceerd als een op maat gemaakt topmodel, maakte de D-55 zo'n indruk dat het ook in reguliere productie werd genomen. We hebben eindelijk weer een exemplaar te pakken gekregen, dit keer met een natuurlijke afwerking!

De D-55 blijft trouw aan alle hoogwaardige details van zijn voorganger uit 1968, waaronder een AAA Sitka sparrenhouten bovenblad, massieve zij- en achterkanten van Indisch palissander, een ebbenhouten toets en brug, en een geweldige nitrocellulose afwerking. Interne verbeteringen omvatten geschulpte Adirondack bracing en een verbeterde zwaluwstaart nekverbinding, handgemaakt om deze generatie D-55 de lichtste, luidste en best klinkende tot nu toe te maken. Een klassiek instrument, herzien en gemoderniseerd om aan de behoeften van de muzikant in deze voortdurend veranderende tijden te voldoen.

De D-55 toont het meest herkenbare Guild kopstuk dat volledig is omlijst en voorzien van de Guild "Peak and Shield" inlay-combinatie op een ingelegd ebbenhouten voorblad. De bijpassende ebbenhouten toets is ook volledig omlijst en ingelegd met de iconische abalone/parel "V-Blocks" en multi-line "railroad track" purfling aan de bas- en discantzijde.

De toets is gemonteerd op een volledig mahoniehouten hals met een prachtige walnoot middenstreep die de lengte van de hiel tot de kop loopt. De nitro-afwerking van de D-55 is verkrijgbaar in natuurlijk of Antique Burst en wordt met de hand aangebracht voor minimale dikte en maximale resonantie die alleen maar beter zal worden met de jaren. Een LR Baggs pickupsysteem is beschikbaar als optie, onze gitaar is ermee uitgerust, en elke gitaar wordt geleverd met een handondertekend echtheidscertificaat en wordt verzonden met de Premium gevoerde hardshell koffer van Guild.

Deze juweeltjes zijn zo mooi dat deze al verkocht was voordat hij zelfs bij ons was aangekomen, maar we hebben gelukkig nog meer van deze in het vooruitzicht! Fijne feestdagen en geniet ervan!


Aanmelden om een reactie achter te laten